mandag 11. januar 2016

Første uken i det nye året 2016

Tirsdag ble det endelig litt sol, skyteppet som dekket himmelen trakk seg etter hvert bort og solen lyste opp. Det var kaldt 7 minus.

Strålende tirsdag ettermiddag


Før juleferien ryddet jeg i CD- ene jeg har kjøpt i utlandet, men ble ikke ferdig, torsdag spilte jeg plate to med fadomusikk som jeg kjøpte i Lisboa.

Coveret

Sangeren framførte fadosangene med stor innlevelse, etterpå kom han bort til bordet vårt og spurte hvor vi var fra, og om vi likte fadosang. Det er en spesiell type sang, men jeg likte å høre dem synge.

Sammen med sangeren

Uken vi var i Lisboa, dro vi på flere utflukter. På en av dem var vi blant annet innom den lille fiskerlandsbyen Sesimbra, et idyllisk sted med en fin badestrand. På siste etappe på vei tilbake til hovedstaden, stoppet vi for å se på en stor Kristus- statue, samt den berømte brua ved Lisboa.

I Sesimbra

25. april- brua
  
Neste CD kjøpte jeg i Irland da jeg var på en ukes rundtur i juli 2013. Det var en interessant reise.
Blant annet besøkte vi de berømte Cliffs of Moher. Turen ble avsluttet i Dublin.

Irsk musikk

Cliffs of Moher

I Dublin

Torsdag var det et fint snølandskap ute, men det var kaldt, på det verste rundt 14  minus. Lørdag var jeg en tur til KI- senteret og da var det brøytet og fint føre å spasere i.

Torsdag fint ute
  
Lørdag også vinterlandskap

Men nå er det blitt for mye vinter, det har snødd masse og veiene er glatte med biler som ligger strødd ute i veikantene. I dag på mandag er det nesten for mye vinter. Jeg grøsser når jeg tenker på at vi kun er kommet til andre vintermåned. Men vi må bare ta imot det som kommer dalende.

Slik ser det ut i dag

Juletreet på taket rett nedenfor ser en nesten ikke


Jeg avslutter med utsikt fra verandasiden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar