søndag 24. januar 2016

Januar 2016 snart over

Nå raser tiden av sted, kun en uke igjen av denne måneden. Rett før jeg dro på helgetur til Madrid kom en innbydelse. Den yngste prinsessen i familien skal døpes. Det spørs om jeg kan dra, for et kne jeg har slitt med har nå forverret seg, mulig det må gjøres et inngrep. Men håpet lever.

Prinsessen

Det har vært fryktelig kaldt denne uken, særlig første dagene. Mandag morgen var det 13 minus, men klart og fint vær.

Kaldt
 
Onsdag var det fortsatt kaldt vintervær, men nå var det minus 9. Dette gjør at snøen ligger uten å synke sammen. Bildet under tok jeg ut på ettermiddagen onsdag.

Snø og kaldt

Jeg har igjen en liten stabel av CD- er kjøpt i utlandet, og nå var det tid å høre på to av dem. Jeg hadde igjen en av de tre platene jeg kjøpte i Portugal i 2013, og hørte nå på den yngste av sangerne som sang fado for oss da vi var ute på en fado- restaurant i Lisboa. Han synger meget godt.

Coveret

En av utfluktene vi var på denne uken vi var i Lisboa, var blant annet til Sintra. En spesiell by som delvis ligger oppe i åssiden. En sjarmerende by.

Fra Sintra

På bildet under er alt pakket og klart for hjemreise. På en uke i Lisboa hadde vi sett mye av den portugisiske hovedstaden, samt vært på flere utflukter. Nå var vi klare til å reise hjem.

I Lisboa

Sommeren 2014 reiste jeg på en ukes rundtur i Skottland. Da kjøpte jeg en CD med skotsk musikk. Det er tenoren vi ser bilde av på coveret som synger. Han er dyktig.

Skotsk sanger

På rundturen i Skottland passerte vi mange slott, men besøkte også noen. Blant andre slottet vi ser på bildet under: Eilean Donan Castle. Slottet ble bygd på tidlig 1200- tall, først som vern mot vikinger.
Rundturen ble avsluttet i hovedstaden Edinburgh.

Slottet

I Edinburgh

Denne uken har jeg skrevet flere blogger om turen til Madrid. Siste dagen før vi skulle reise gikk vi en tu til en av hovedgatene. På vei tilbake til hotellet så vi inn i en sidegate, jeg sa bare på bloggen at det var en sjarmerende gate, men glemte å opplyse om at sidegaten vi passerte var kun et maleri på husveggen, derfor tar jeg med bildet igjen.

Husveggen

I går var jeg en tur til Sandvika Storsenter. Men nå var det vinterlig landskap ute, og ingen stemning langs elven. Jeg så ingen fugler, snø og is dekket det meste.

Vinter

I går kveld gjorde våre handballgutter en bragd. De slo Polen med 30-28. EM foregår i Polen og denne kampen ble spilt i Krakow, hallen var fylt med 15 000 elleville hjemmefans som heiet på sitt lag, og når vårt lag hadde ballen buet de. Det syntes jeg var lite sportslig, men vi vant. Kommer de seg til semifinale, er det historisk, for det har aldri et norsk handballag for herrer klart før.

Heia Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar