tirsdag 19. januar 2016

Madrid, helgebesøk i januar 2016, del 2

Fredag morgen startet dagen med frokost på hotellet, det var inkludert i prisen. Vi tok heisen til 5. etasje og der lå frokostrommet. Det hadde skråtak, og ved ene veggen var stilt opp store portretter av kjente filmstjerner både tidligere og nyere store stjerner. Som Robert Redford, Meryl Streep og Gregory Peck. Frokostbuffeen hadde mye å by på.

Noe av utvalget

Delikat frokost
  
Da vi kom ut denne morgenen, var det strålende sol, men kjølig. Først spaserte vi til Porto del Sol, Solporten, som er en av de mest kjente plassene i Madrid, og den mest trafikkerte. Avstanden på alle hovedveier i Spania blir målt fra dette torget. Her står statuen av: Bjørnen ved jordbærtreet, som er blitt symbolet på Madrid, slik Sinnataggen er blitt for Oslo.

Ved den berømte statuen

Madrid har over 100 flotte kirkebygg. Vi gikk inn i kirken som heter La Calatravas som er fra 1623. Inne var kvite vegger med flere runde glassmalerier i sterke farger. Men i nisjene på sidene, samt framme ved alteret var mer gullfarget.

Kirken La Calatravas

 Glassmaleri

Framme ved alteret

Vi så flere pussige figurer som var plassert her og der, sånn som ved turistinformasjonen. Mange bygg var under oppussing, og et av stillasene var pyntet med juleglitter siden det nettopp hadde vært jul.

Ved turistinfoen

Stillaset pyntet

Gatekunst

Vi spaserte videre i Madrid som regnes som senter for handel og kultur for hele den spansktalende verden. Det har medført stor innvandring fra Latin- Amerika og Afrika. Spania ble medlem av EU i 1986.

Gatebilde

Ved en tyr

En av bygningene som var under oppussing var Metropolisbygget, men øverst så vi Victoria gudinnen.

Victoria- gudinnen

Det gamle Rådhuset er et praktfullt bygg, det står i et av Madrids eldste bystrøk: Los Austrias. Det var Rådhus fra 1696 til 2007.

Det gamle Rådhuset

Neste vi kom til var Plaza de la Independenzia. Det er en flott granittport som Charles III beordret skulle bygges. Det tok ni år, og den stod ferdig i 1778. Porten har fine statuer på taket.

Den stilige porten
 
Nå måtte vi ha en pause. Da satt vi ute i solskinnet med utsikt til den gamle porten. Solen varmet så en kunne gjerne sitte ute. Etter et siste blikk på porten ruslet vi videre.

Pause i solskinnet

  Siste blikk på porten

Nå kom vi til en av de mange kirkene, San Manuele y San Benito- kirken. Den er fra tidlig 1900- tall. Kirken hadde en stor kuppel, og inne var kirken fint dekorert.

Utsikt til kirken

Kuppelen inne
 
Framme ved alteret

Kirken lå rett ved Retiro- parken, og nå gikk vi dit. Dette skal være en av verdens største byparker. Her er også en liten innsjø, og ved den ligger det digre Alfonso- monumentet.

Det store monumentet

I parken var veier der på begge sider var statuer av spanske kongelige gjennom tidene. En stor og staselig park å gå rundt og se på både statuene og grøntanleggene.

Mange statuer

Staselig park

Etter besøket i Rialto- parken gikk vi ut en av de fine portene, i trappen var pyntet med blomster.

Ved en av inngangene

Men før vi fortsatte spaserturen i Madrid måtte vi ha en ny pause. Vi satte oss på en kafe, jeg valgte kaffe og is.

Det smakte
 
Fortsettelse følger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar