mandag 18. januar 2016

Madrid, helgebesøk januar 2016, del 1

I helgen var flere av oss på helgetur til Madrid. Jeg har vært mange ganger til Spania, men dette var første gangen jeg besøkte hovedstaden. Vi reiste torsdag i lunsjtid med Norwegian fra Gardermoen. På bildet under står flyet klart.

Max Manus


Det var kaldt da vi gikk om bord i flyet. Flyturen tok om lag 3,5 time, og alt gikk fint. Vi landet i Madrid ca. kl. 15.30. Det var en diger flyplass vi landet på. Vi tok først shuttlebuss til det toget vi skulle ta, etter noen stopp, skiftet vi tog, og gikk av rett ved der vi skulle bo.

Stor flyplass

 Vi skulle bo på hotell Petit Palace som ligger svært sentralt. Hotellet var greit, små rom, men vi skulle kun sove der. Vi sjekket inn, satte fra oss bagasjen og gikk ut på byen.

Petit Palace, ok hotell

Det regnet litt i Madrid og var 9 pluss. Vi bodde nær den kjente plassen Plasa Puerta del Sol. Under ser vi Regjeringsbygget, legg merke til klokken, det er her det blir talt ned til det nye året på nyttårs aften.

Regjeringsbygget
   
Madrid er en stor by men ca. 3, 3 millioner innbyggere. Byen ligger midt i Spania på en høgslette om lag 667 m over havet. Nå spaserte vi gatelangs for å se på denne delen av byen.

Gatelangs

 
  Fin bygning


Vi kom til den kjente plassen Plaza Mayor. Her står rytterstatuen av Philip 3. Et sted så vi et stort Kors i et gatekryss.

Fra Plaza Mayor

Ved Rytterstatuen

Gatekryss

Vi kom til Mercado de San Miguel som er i smijernstil, det er fra 1916, det er det siste i sitt slag og dermed fredet. Før lå dette utenfor byen og ble brukt til dyrekamper. Nå er det et populært sted å møtes og ta en rask matbit.

Populært sted

Vi gikk inn og her var masse steder en kunne få kjøpt mange typer mat. Vi smakte på store oliven fylt med skinke og ost, samt smakte på sangria. Utsikten over gaten var mot en dame som stod på balkongen. Men tror det var en slags dukke.

Også utvalg i oliven

Vår smakebit

Sangria

Utsikt

Vi avsluttet kvelden med middag på en restaurant i området. Restauranten het Tapioka. Vi spiste tapas, god mat. Vi hadde fått nyttet de første timene i Madrid godt.

Middag

Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar