torsdag 21. januar 2016

Madrid, helgebesøk i januar 2016, del 4

Etter frokost på hotellet gikk vi ut, det var kjølig, men solen skinte fra en blå himmel uten skyer. Noe av det første vi passerte var et veggmaleri. Kvinnen på bildet så ut som hun nettopp var kommet fra shopping. Så måtte jeg stoppe ved en artig statue som het: Den nysgjerrige naboen.

Gatekunst

Ved statuen

Vi kom til den mektige Almudena- katedralen og gikk inn. Byggingen av katedralen startet i 1879, men det stoppet helt opp under borgerkrigen. Arbeidet startet opp igjen i 1950. Katedralen stod ferdig i 1993, og ble innviet av paven. Da nåværende kong Felipe var kronprins, giftet han seg i 2004 i denne katedralen. Inne var lyse vegger og flotte glassmalerier i sterke farger. En storslått kirke.

Katedralen

Lyst kirkerom

Vakre glassmalerier

Vi var nå ved slottsplassen og ved den store porten inn til plassen rett utenfor slottet. Jeg ble overveldet over størrelsen på slottet som skal være det største i Vest- Europa. Men kongelige har ikke bodd i slottet siden 1931. Kongefamilien bor i slottet Palacio de la Zarazuela i utkanten av Madrid.

Ved slottsporten

Litt av slottet

Ovenfor slottet

Tvers over gaten fra slottet ligger Plaza de Oriente. Navnet kommer av at plassen ligger øst for slottet. Her står en fontene med en rytterstatue av Felipe IV på toppen. Plassen er som en liten park med store trær, og statuer av tidligere konger.

Plaza Oriente

Statuer og trær


Vi gikk videre og kom forbi det som ble kalt Senatet. Det var spesielt formet, etter som jeg forstod var det til minne om en historisk person som hadde vært viktig for Spanias utvikling.

Fra Senatet

Neste vi skulle se var Plaza de Espania. Her står en samling statuer. Først den høge, lyse statuen der forfatteren Cervantes sitter. Ved foten av den står to mørke rytterstatuer. Den største er av Don Quijote som sitter på sin hest, den lille er av hans medhjelper bonden Sancho på sitt esel. Jeg har lest denne boken av Cervantes som levde fra 1547 til 1616. Han skrev den som satire over den tidens ridderromaner. Bokens tittel er: Don Quijote.

Statuen
 
Don Cuijote og Sancho

Vi bestemte oss for å følge to ruter på Hop On- buss og kjøpte billetter. Slik ville vi få et mer samlet overblikk over deler av Madrid. Byen som arkeologiske funn viser at det har bodd folk i området fra før historisk tid. Vi satte oss i første bussen og hadde god utsikt fra takavdelingen. Blant annet så vi den fine Puerta de Toledo.

Toledo- porten

Jeg vil også nevne den store San Francisco- kirken med kupler og tårn. Ikke godt å ta bilder fra buss i fart, men fikk med et par utsiktsbilder.

San Francisco- kirken

Utsikt
 
Et sted bussen stod for rødt lys, kom en flokk turister på sigway og krysset gaten. En svinget feil, men ble hanket inn av en mann på vanlig sykkel, jeg tenkte det var lederen som prøvde å holde styr på flokken.

Turister krysser gaten

Vi så flere fine bygårder, og i en rundkjøring stod en Neptun- statue. Vi fulgte bussen hele denne ruten før vi gikk av.

Fine bygårder

Neptun i rundkjøring

Der vi gikk av bussen lå flere uteserveringer, vi satte oss på en for å ta en pause til neste rute vi skulle ta. Mens vi satt der kom en politibil med fulle sirener og stoppet rett ved oss, to politier løp inn i en forretning. Litt etter kom en politibil til, to politier løp inn i en forretning ved siden av. Jeg så ikke hva som videre skjedde, men da vi gikk for å ta neste buss, så jeg at en av forretningene var en gullsmed med mange flotte ting utstilt.

Spenning på utekafeen
  
Neste Hop On- buss skulle kjøre i Finansdistriktet. Det var spennende å passere tett ved stadion til Real Madrid, særlig for meg som er fotballinteressert. En gate minnet meg om San Francisco på grunn av bakken.

Fra finansdistriktet

Real Madrid sitt stadion

Gate som minner om San Francisco


I rundkjøringen ved det gamle rådhuset var en statue av den romerske gudinnen Cibele som satt i en vogn dradd av løver. Vi så mye på denne Hop On- ruten også.

Rundkjøringen ved gamle Rådhuset


Siste del om Madrid- turen kommer i morgen.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar