lørdag 28. mai 2016

Elisabeth Taylor, del 1.mai 2016

Jeg satt en dag og leste om de store filmstjernene, og tenkte dette kan jeg dele med flere innimellom andre innlegg. Den første jeg vil fortelle om er megastjernen Elisabeth Taylor. Det hevdes at hun var en av de vakreste kvinner i verden.

Stor stjerne

Elisabeth Taylor ble født i 1932 i London, og døde i Los Angeles i 2011. Hun startet sin karriere som barneskuespiller. Hun debuterte i 1942 i Curage of Lassie. Historien om fårehund- valpen som den unge piken Kathie finner såret. Hun oppdrar hunden som hun kaller Billy.

Elisabeth 10 år gammel
  Hun spilte i mange filmer, jeg skal nevne noen få. I 1956 spilte hun i filmen: Giganten. I filmen spille også blant andre Rock Hudson og James Dean. Filmen varer i 3 t og 18 min. Filmen viser en innviklet historie som strekker seg over fire tiår. Dette var James Dean sin tredje og siste filmrolle. Han fullførte filminnspillingen, men døde ved en ulykke før premieren.

Elisabeth og James Dean


Elisabeth i Giganten

Filmen: Venus i mink, kom i 1960. Her spiller Elisabeth den vakre Monica som gifter seg inn i et millionærmiljø. Originaltittel er: Butterfield 8. Blant andre spiller også Eddie Fishcer i filmen. For sitt spill i denne rollen fikk Elisabeth Oscar.

Elisabeth i : Venus i mink.


Elisabeth som Monica

Cleopatra er et amerikansk drama innspilt i 1963. Det handler om Cleopatra VII av Egypt og hennes forhold til Marcus Antonius og Julius Cæsar. Richard Burton spilte Marcus Antonius. Det ble en stor publikumssuksess, og ble den mest innbringende filmen i USA i 1963.

Cleopatra

Cleopatra og Marcus Antonius

1966 kom filmen: Hvem er redd for Virginia Woolf. Elisabeth spiller Martha, Richard Burton spiller George. Filmen handler om et ektepar, de krangler så busta fyker. Filmen er basert på et skuespill av Edward Albee. Filmen ble tildelt 5 Oscar. Elisabeth fikk en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Bilde fra filmen

   Privat var hun kjent for sitt store engasjement for Aids- rammede. Hun er også kjent for sine mange ekteskap, så mange at andre blogg om Elisabeth Taylor handler om hennes åtte ekteskap. Elisabeth Taylor hadde et nært vennskap med popstjernen Michael Jackson.

Elisabeth og Michael

Iblant fikk Michael kjeft av Elisabeth. En gang gikk hun rasende fra en konsert med Michael Jackson i Los Angeles. Da han hørte grunnen var at hun satt langt fra scenen, ringte han henne dagen etter og bad om unnskyldning. Elisabeth Taylor sa til popstjernen: En stjerne som meg sitter aldri på billigste plassene. Begge ligger nå gravlagt på samme gravsted: Forest Lawn i Glendale i California.


Venner

  2. del i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar