søndag 29. mai 2016

Elisabrth Taylor, del 2, mai 2016.

Første ektemannen til Elisabeth Taylor ble Conrad Hilton jr. Han ble kalt Nicky. Han var en rik arving til hotellkongen Hilton. Elisabeth var 18 år da hun i mai 1950 giftet seg. Hun fikk en platina ring med diamant, ringen kostet rundt 10 000 dollar

Elisabeth og Nicky Hilton

Senere ble bryllupskjolen solgt hos Christies i London for 1,13 millioner kroner. Paret skilte seg alt i januar året etter.

Elisabeth og Nicky

Ektemann nr. 2 var den engelske skuespilleren Michael Wilding. Han var kjent både fra teater, tv, og film. han var født i Storbritannia i 1912. Wilding var 20 år eldre da han giftet seg med Elisabeth i 1952. Bruden fikk en safirring som forlovelsesring.

Brudeparet

 Elisabeth Taylor og Michael Wilding fikk to sønner. De ble skilt i 1957.

Elisabeth og Michael

Tredje ektemann ble Mike Todd født i 1909 i Minneapolis. Han var amerikansk teater - og film produsent. Han og Elisabeth giftet seg i 1957.

Elisabeth og Mike Todd

Paret fikk en datter. Så døde Mike Todd da han styrtet med privatflyet sitt. Da hadde de vært gift et år. Elisabeth ble enke i 1958.

Paret med datteren


Fjerde mannen Elisabeth giftet seg med het Eddie Fischer. Han var født i 1928 og døde i 2010. Fisher var popsanger på første del av 1950- tallet og hadde eget TV- show. De giftet seg i 1959.

Eddie og Elisabeth

Eddie Fisher hadde skilt seg fra Debbie Reynolds som var bestevenninne med Elisabeth.Dette skjedde etter flyulykken,og det ble svært mye negativ omtale, særlig for Fischer. Elisabeth og Fischer skilte seg i 1964.

Elisabeth og Fischer

Den femte ektemannen ble Richard Burton en kjent engelsk skuespiller. Han ble født i Wales i 1925 som nest yngst i en barneflokk på 13. Det sies at forholdet startet under innspillingen av filmen Cleopatra. Begge var gift. De ble sett på ferie sammen på den italienske øya Ischia. Men så giftet de seg i Montreal i 1964. Kun 9 personer var til stede ved seremonien.

Fra filmen om Cleopatra



 Brudeparet

 Elisabeth fikk flere kostbare smykker av Burton. Mest kjent er sikkert den pæreformede diamant ringen. Den ble omdøpt til Taylor Burton Diamond. Men de ble skilt i 1974.De fikk ikke barn, men adopterte en pike.

Diamanten
 Paret skiltes

Men så giftet de seg igjen året etter, i 1975, 16 måneder etter de var skilt. Nå ble de enige om å reise til Afrika, til Johannesburg, så videre til Victoria Falls hvor de dro til en lodge. De ble hemmelig gift i en avsidesliggende landsby, Etterpå sjampanje på bredden av Chobe River.

Brudeparet

Elisabeth og Richard
  
6. ektemann, men sjuende ekteskap var med senator John Warner i 1976. Han var født i Washington DC i 1927. Amerikansk politiker og senator i Virginia, republikaner.

Elisabeth og Warner

Men denne gangen også ble det skilsmisse. De ble skilt i 1982.

Paret ble skilt

Åttende og siste ekteskap inngikk Elisabeth Taylor med Larry Fortensky født i 1952. Han ble den sjuende ektemann. Larry var fra Stanton i California, og var eldst av sju barn. Bryllupet ble holdt på Neverland Ranch, Michael Jacksons hjem. De giftet seg der i 1991.Brudekjolen til 25 000 dollar var en gave fra Valentino.

Brudeparet og Michael

Men igjen ble det skilsmisse, det skjedde i 1996. Søsteren til Larry fortalte pressen at grunnen var at broren ikke ønsket å være kjent som Mister Elisabeth Taylor.

Elisabeth og Larry

Elisabeth Taylor giftet seg altså åtte ganger, men to ganger med samme mann. Dermed hadde hun sju forskjellige ektemenn. Hun fråtset i menn, men så var hun en av verdens vakreste kvinner.

Megastjernen

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar