mandag 9. mai 2016

Søndagstur til Krokskogen, mai 2016

I går var et nydelig vær, varmt og fint. Nå skulle en tur som var annonsert i julekalenderen gjennom føres. Det ble litt omlegging av planen, dermed ble kursen satt mot Krokskogen. Vi kjørte over Sollia og til Hole kommune i Ringerike. Vi kjørte opp i høgda et stykke, og bilen ble parkert. Så studerte vi oppslaget. I starten på veien oppover så vi også maleri av en person i et glassmonter, han var sikkert symbol for ett eller annet.

Oppslaget

Maleriet

Vi var kommet et godt stykke oppover i skogen da vi kom til en stor stokk som lå klar til å kvile på. En liten plakat stod på treet ved siden av. Der stod: Sett deg på stokken. Ikke tenk på klokken.

Pause på stokken

Vi var på vei opp mot: Kongens utsikt. Den ligger på et fjellplatå ca. 400 meter oppe i Krokskogen. Da vi nærmet oss, tok jeg et bilde nedover skogen vi var kommet.

Fra Krokskogen
 
Da vi var oppe på platået, var det turen verdt. En fantastisk utsikt over Tyrifjorden og omegn med kjente fjell langt ute i synsranden.

Unik utsikt

 Navnet Kongens utsikt kommer av at kong Karl Johan besøkte stedet i 1832. Vi kan se ned på Sundvollen hotell som ligger nedenfor. Fjellene aner vi i bakgrunnen.

På kongens utsikt
Sundvollen hotell

Vi ser mot Norefjell

Den gamle plattformen på platået var først i tre, men ble bygd opp igjen mer solid i 1880. Her stod også benker så en kunne kvile seg mens en studerte den flotte utsikten.

Fint på Kongens utsikt

En siste titt på utsikten før vi ruslet samme vei tilbake nedover skogen, der var også små stubber med vårblomster rundt.

Unik utsikt
 
I skogen

Vi kjørte tilbake samme vei, og nå stoppet vi hos en av turdamene og drakk kaffe, før jeg ble skysset hjem etter en alle tiders tur til Krokskogen og Kongens utsikt.

Søndagskaffe
 
Denne søndagen var 8. mai, en offentlig flaggdag, og jeg så masse flagg som var heist. Det minner om freden som kom til Norge 8. mai 1945. Da var det slutt på det fæle nazistyret under tyskerne. Det er historie vi aldri må glemme. Denne søndagskvelden var utrolig flott, mild og med en fin kvelds himmel.

Vi må aldri glemme
 
Mild, fin kveld



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar