lørdag 21. mai 2016

Grunnlovsfeiring, mai 2016

Tirsdag var 17. mai, den norske grunnlovsdagen. Det var et fantastisk vær, sol og blå himmel. Jeg passerte veikanter fylt av gule løvetann. Jeg spaserte som vanlig på denne dagen bort til en gangbru, der var god utsikt til toget når det kom. To andre fra familien kom også. Klokken var litt over 11.00 da toget kom. Det var en grønn, fin ramme for alle trær stod i full prakt.

Løvetann

Toget kommer

Skoleklasser med sine faner


Russer kastet visittkort

De to andre gikk inn i toget, men jeg tok ikke sjansen på å overbelaste et vondt kne, og gikk derfor til Bryn skole rett ved. Der hadde de pyntet langbord med grønne grener og flagg. Der ventet jeg til toget kom tilbake.

De skal nå i toget

Fra skoleplassen


Nå kom de andre to, og vi så på da 17. mai- toget kom inn på skoleplassen. Det var to korps i toget. Dina kom en tur før hun dro til Oslo sammen med en venninne. I det vi skulle gå fra Bryn skole kom en russebuss forbi.

Toget kommer

Ett av korpsa

Dina kom innom

Russebussen

Men nå var klokken 12.00 og vi gikk til Anette, en jeg er tante til som bor her. Vi var invitert på cava og kaker fra 12.00 til 14.00. Vi ble mottatt og vist ut til terrassen ved hagen, Været var som nevnt strålende. Da vi passerte stuen, måtte vi se på det innbydende bordet vi skulle forsyne oss fra.

På vei til Anette

Vertskapet, Anette og Dag

Ute i hagen ble sjampanjen åpnet og vi skålte på 17. mai. De hadde besøk fra Sunnmøre av Sylvia og de to barna hennes.

Sjampanjen åpnes

Skål for 17. mai

Sylvia på besøk

Vi forsynte oss med mye godt, til og med en flott Pavlova. Den smakte nydelig. Videre var det kransekake, is, samt utvalg av oster med tilbehør.

Vi koser oss i sola

Pavlova
 
Etter denne koselige samlingen i hagen, og med god servering, dro jeg hjem for en pause, Sylvia og barna skulle inn til Oslo. Senere på dagen skulle vi som var hjemme av Moltufamilien møtes hos Helen.

På Kolsås
 
Her ble 17. mai- feiringen avsluttet. Stephen stod for grillingen. Det ble en flott 17. mai med strålende vær og godt lag.

Grillkongen

God grillmat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar