onsdag 25. mars 2015

Filmen Brødre, på kino mars 2014

Tirsdag var jeg på kino i Sandvika og så den norske filmen Brødre som jeg har hørt mye om. Aslaug Holm som er fotograf og regissør har filmet de to sønnene sine fra de var fem og åtte år, helt til den eldste avsluttet ungdomsskolen. Det har blitt en unik film.

Aslaug Holm

Filmen skildrer forholdet mellom de to brødrene Markus og Lukas da de vokste opp på 2000- tallet. Det er filmet på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla ved havet utenfor Kristiansund.

Markus og Lukas

 Vi får ta del i barndommen, identitet, får følge med i oppveksten, samt barnas drømmer. Vi får også flere fine naturbilder, også fra Smøla.

Markus og Lukas vokser til

Faren til guttene er også med i filmen. Tore Buvarp er produsenten, han er også fotballtrener. Guttene drømmer blant annet om å bli fotballstjerner.

Tore Buvarp

Fotball er viktig

  Aslaug Holen er fra Smøla, og har laget flere filmer, og mange dokumentarer for tv. På filmen har hun også med litt om sine røtter fra Smøla, som gamle filmklipp, til dels dramatiske. Dyktig føyet inn i filmen, det viser at moren i filmen, Aslaug Holen Buvarp kan sitt fag.

Aslaug Holen Buvarp kan sitt fag

Da eldstemann av guttene avslutter ungdomsskolen blir det slutt på filmingen, sønnene til Aslaug Holen og Tore Buvarp er blitt ungdommer.

Nå ungdommer

Filmen har for det meste fått gode kritikker, flere terningkast 5. Aftenposten har gitt 4, VG 3. Jeg lurer på hvem som er anmelder i VG. Filmen gir et unikt bilde av to brødre som vokser opp for det meste som venner, men iblant naturlig nok litt uvenner. Jeg vil anbefale filmen, har dere anledning så gå og se den. Jeg er enig med dem som har gitt terningkast 5.

Mor og sønner


 

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar