søndag 1. mars 2015

Tur til Marrakech februar 2015, del 1

Denne gangen gikk turen til Marokko, til byen Marrakech. Vi møtte på Gardermoen tirsdag 24. februar for å ta direkteflyet fra Norwegian som lettet kl. 12.15. Det var litt urolig luft iblant, men turen gikk etter planen.

I flyet

Kurs mot Marokko

Etter ca. 4,5 t landet vi i Marrakech og satte da klokken en time tilbake. Da vi sjekket inn på hotellet, ble vi først vist til patioen der vi fikk servert te og småkaker.

Vi har landet

Teen serveres

Søte småkaker

Hotellet vi sjekket inn på heter Les Borjs de la Kasbah og ligger i gamlebyen. Hotellet er i marokkansk stil, dermed spesielt og pittoresk. Jeg hadde enkeltrom, ikke stort, men helt ok. Det var pyntet med blomsterblader på sengen, på badet, på vasken og på badekåpen.

Dryss med blomsterblader

På vasken

   Vi gikk ut for å ta en titt på omgivelsene så fort bagasjen var på plass. Hotellet ligger sør i gamlebyen og nabolaget Kasbah. Uvante gater å spasere i.

Utenfor hotellinngangen

Fra en gate

Tradisjonell kledning

Vi hadde passert en moske

Minareten sett på avstand


På en mur et storkereir

Bybilde

Interessant å spasere i de smale gatene. Et sted måtte vi vente fordi det ble trafikkork, to karer røk opp i en krangel, men til slutt kunne både vi og trafikken fortsette. Jeg våget ikke å ta bilde av situasjonen, en må være litt forsiktig. Nå måtte vi ha en pause og gikk inn i hagen til det berømte luksushotellet La Mamounia. Her har bodd berømtheter som prins Charles, Mick Jagger, og Churchill likte å sitte i denne hagen og male. Hagen var ekstra fin med blant annet grønne vekster og flere appelsintrær.

På hagetrappen

Pause under et appelsintre

Senere spiste vi middag på et hotell som het La Renaissance. Vi spiste retter servert i tajin, Jeg spiste kylling. Greit nok, men manglet grønnsaker.

Tre av oss fem bestilte mat i tajin


Kylling

I resepsjonen på dette hotellet var bilde av kongen.



Kvelden avsluttet vi på hotellet, i salongen på bildet under.


Fortsettelse følger.







    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar