torsdag 5. mars 2015

Tur til Marrakech 2015, del 5

Pause på takterrassen

Vi spaserte videre i det fine været, vi skulle se mer av den nye bydelen, men tok ny pause med lunsj på en uteservering. Da vi gikk derfra så vi flere appelsintrær med frukt. Vi passerte et busskur som var litt annerledes enn de vi er vant til.

Smekkfullt av appelsiner

Et busskur

Vi så det marokkanske flagge vaie i en svak bris. Nå kurset vi mot byens største park der vi gikk bare en kort runde mellom blant annet grønne trær og hekker. Vi så også fontener.

Det marokkanske flagget

I den store byparken

Nå gikk vi i retning gamlebyen og kom da forbi den kjente moskeen La Koutoubia som er den største i Marrakech. Moskeen er mest kjent for den praktfulle minareten som er den eldste av tre almohadske minareter som er igjen i verden. Moskeen ble bygd fra 1184- 1199, det var under styret av kalifen Yaqub al Mansur.

Berømt minaret

 Ved moskeen
 

Vi passerte gjennom en av portene til gamlebyen, det skal være 19 porter til sammen, så videre mot hotellet. Når mørket nærmet seg, skulle vi til torget Djema el Fna for å se det om kvelden.

En av portene

   Vi er i gamlebyen

Fra en gate

På vei mot Djema el Fna

På det berømte torget var enda mer folksomt enn om dagen da vi var der. Spesielt ville jeg se matbodene med servering, eller som kalles for Verdens største restaurant. Det var mange kokker i sving, og en god del folk som spiste ved langbord, mange så ut som vestlige turister. Jeg hadde ikke ønske om å spise der.

Mange kokker

 Stort område med servering

Kokkene hadde det travelt

Vi hørte fløytespillerne, men gikk ikke dit, jeg var redd slangene skulle komme krypende. På boder kunne en kjøpe blant annet frukt, og på bakken lå my en kunne handle.

Frukt til salgs

Mange tilbud

En kunne selvsagt gjøre en god handel dersom en så etter noe spesielt. Da vi hadde sett det vi ville, gikk vi opp på en kafeterrasse, men ingen ledige plasser der en så ned til torget, derfor tok vi bare bilder og gikk ut igjen.

Mye å velge i

Utsikt over torget

Vi hadde fått en i hotellresepsjonen til å bestille bord på en restaurant vi hadde fått anbefalt, og i retning dit gikk vi. Da passerte vi moskeen vi hadde sett før på dagen, men nå var den opplyst, særlig minareten tok seg flott ut med belysning. Det var et godt stykke å gå til restauranten, så vi tok en pause på veien. Vi bestemte oss for at tilbake skulle vi ta taxi senere denne kvelden.

Minareten opplyst

Pause på uteservering

Endelig kom vi til restauranten som het El Fossia, vi fikk et hyggelig bord, og de kom med menyen som jeg syntes var spesielt formet.

Endelig framme

Menyen

Maten vi fikk servert var nydelig. Skal du til Marrakech  så kan jeg trygt anbefale denne restauranten.  Koselig innredning, hyggelig betjening, og ikke minst herlig mat. For oss ble
det en vellykket avslutning på siste kvelden i Marrakech.

El Fossia anbefales
 
Siste del om denne turen kommer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar