mandag 19. januar 2015

Markering av bursdag, og besøk på NRK, del 2

Lørdag skulle vi møte på NRK til omvisning kl. 13.00. Jeg hadde gått forbi og sett huset før, men første gang jeg har vært inne.

Utenfor NRK

Da vi kom inn i resepsjonen, ble vi vist til venterommet. Der så vi oss rundt, og fikk først øye på en gave til NRK fra Alf Prøysen Minnefond.

Ved gaven

I rommet var også en kvit gipsvegg der det var et bilde av en gutt med en fele og en ung jente. Nederst på veggen stod med gammel skrift: Der skal han stande dei timer lange, til æ får tala ut med jenta mi.

Foran gipsveggen

  Til slutt så vi et stort bilde som hørte til NRK sin kunstsamling. Der stod et navn: Lars Elling.

Maleri

I gangen kom vi forbi inngangen til radioteateret, og her hang bilder av gamle stjerner som hadde spilt i flere stykker.

Inngangen


Gamle stjerner

Vi var inn i store studio der de spilte inn radioteater. Det var morsomt å se alle effekter de brukte, som trapp med mykt og hardt underlag, sandkasse så det hørtes ut som skritt på grusvei, bare for å nevne noe.

Her spilte de radioteater

  Ute i gangene var utstillinger av gamle ting, samt bilder av tidligere program som for eksempel første overføring fra debatt i Stortinget. Der var også bilde av det kjente akvariet med fisker som ble brukt i pausene.

Første debatt

Pause- akvariet

I gangen var utstilt i glassmonter ting de hadde vunnet, for eksempel Amanda, eller det hang utmerkelser på veggen som Montreauxrosen for underholdningsprogram.

Amanda

 Utmerkelser

Kong Olav ble kåret av NRKs seere til årets nordmann i 2005 

Diplomet

På en stor vegg var innrisset masse navn som en måtte helt bort til for å se. Kunstneren ville egentlig ha navnene på alle som hadde betalt lisensavgift, men det gikk ikke på grunn av personvernet, derfor satte han inn alle som hadde gått Birken. Jeg går ut i fra det menes Birkebeinerrennet. På litt avstand ser det ut som en skog.

I gangen

Vi besøkte et stort studio med publikumsplasser, her blir mange program spilt inn.

Guiden

  Til høgre i dette studioet stod en avdeling som guiden ikke var helt sikkert, men trodde kanskje URIX  ble spilt inn, eller noe innen underholdning.

Her er hjørnet

  Ute i gangene var også utstilt gamle filmkameraer og gamle tv- apparat som var artig å se.

Filmkamera

tv- apparat

Vi gikk ned i kjelleren, for der er nyhetsstudio. Det er praktisk å ha det her, for da kan de sende under dramatiske hendinger som kan oppstå. Da er de under jorden ved bombing for eksempel. Dette var helt nytt for meg.

Nyhetsstudio
Masse lys i taket

Vi gikk opp trappene igjen og skulle egentlig inn i studio for Sporten men der var sending. Vi ventet i gangen, og akkurat der vi to stod kom plutselig hun som hadde sendingen gående rett forbi oss. Jeg kjente henne straks igjen, men før jeg fikk klar kameraet var hun kommet nedover i gangen

Utenfor Sporten

  Den kjente dama hastet av sted

Siste vi skulle se var kostymelageret og igjen ventet vi litt, og nyttet sjansen til å studere det kjente NRK symbolet som stod der.

I gangen

Så kostymelageret og der var masse forskjellig. Avdelinger med hatter, og med sko, samt klær i alle fasonger. De var merket for tiåret, 50- 60- 70- tallet for eksempel. Samt kostymer til kjente figurer i tv-program.

Flotte ballkjoler
Alle kjenner denne
Avdeling med hatter

Det historiske hjørnet

Da var besøket over, et svært opplysende og interessant besøk. I dette bygget på Marienlyst jobber 2500 personer.

Klar å gå videre
 
Vi kom forbi Sporveismuseet, det var åpent, men vi kikket bare inn vinduet. Her er utstilt gamle trikker, men vi fortsatte videre.

Sporveismuseet
Gamle trikker

På et gatehjørne var et utrolig kor av småfugler som sang så hjertelig. Kanskje de tror at våren er rett rundt hjørnet.

Fuglekor

Vi tok t- banen ned til sentrum der jeg skulle ta bussen tilbake, men først en liten tur innom en kafe som lå bare noen meter fra busstoppet jeg skulle til. Hard Rock kafe. Det hadde vært en svært interessant lørdag ettermiddag. 
   
På kafe


   


   


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar