søndag 18. januar 2015

Markering av bursdag, og besøk på Marienlyst 2015, del 1

Mandag har en i familien bursdag, men det passet best å markere det på fredag kveld, og vi møtte opp i Waldemars hage. Avtalen var at vi først skulle få lære å lage ferske vårruller av en ekspert.

I gang

Det blir pisket egg for det skulle lages omelett, kyllingfileter ble kokt, det ble også risnudler. Da dette var ferdig, skulle det deles opp for å legges i rispapir som blir dyppet i varmt vann som skal stå på bordet når en er klar til å spise.

Elevene følger med

Da alt er kuttet opp og satt på bordet. Nå er det servert strimler av kylling og omelett, samt salat, agurk, koriander, og reker.

Bordet klart

 Det var laget en saus med blant annet hvitløk og chili, sausen ble fordelt i små skåler ved hver kuvert. Nå skulle en dyppe rispapiret i varmt vann så legge lagvis det man vil ha i vårrullen, så rulle fint sammen. Den første vårrullen min viste eksperten hvordan det skulle gjøres, før en dyppet det i sausen.

Det smakte godt

Til dessert ble servert fruktsalat og en fryst pudding med karamell, og alt piffet opp med granateple på toppen. Kaffe for dem som ville ha, det smakte friskt  og meget godt.

Desserten

Senere ville de to unge damene som var gjester ha litt selskapslek, det blir litt for bedagelig å bare høre på praten rundt bordet. I julen hadde vi holdt på med mimelek, der du får et ord på en lappe, så skal du vise hva det er. Det falt i smak, og vi holdt på med det en stund.

Hva er dette?

Det ble en hyggelig aften. Jeg ble til neste dag, for da hadde vi planer for lørdagen. Etter en god frokost skulle vi ut, for planene var klare. Janis var klar for dagen.

Janis klar


  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar