onsdag 14. januar 2015

På kino, første film i 2015

I går var jeg på mitt første kinobesøk i 2015. Jeg ville se filmen The Imitation Game. Jeg hadde hørt om den, og leste nettopp i Aftenposten om filmen og vår nå så kjente norske regissør Morten Tyldum.

Nå en kjent person

Jeg dro til Sandvika kino for å se den Oscar- nominerte filmen. Den vant ikke, men bare det å bli nominert er en stor ære og anerkjennelse. Det var mange som ville se filmen denne dagen.

Kinoplakaten


Pål Tyldum som er blitt en kjent filmregissør som nevnt norsk, født i 1967. Han hadde filmdebut i 2003 med Buddy som vant Amanda for beste norske kinofilm i 2003. Han har regissert filmer som Varg Veum, og Hodejegerne. Tyldum er utdannet i New York.

Pål Tyldum

Filmen er basert på en sann historie om en matematiker som spilte en nøkkelrolle for å knekke Tysklands krypteringssystem Enigma. Hovedrollen Alan Turning spilles meget godt av Benedict Cumberbatch som er en engelsk skuespiller født i 1976. Han fikk sitt gjennombrudd i den britiske tv- serien Sherlock Holmes, og i filmer som: Om forlatelse. En etterspurt skuespiller.

Han har hovedrollen

 Det er en spennende film med innslag av humor, men kan ikke si så mye av innholdet for filmen skifter fra det det dreier seg om, samt hovedpersonens år på kostskole, og ellers av hans liv, samtidig som han jobber med det som skal hjelpe dem å knekke koden. En viktig medhjelper blir Joan som spilles av Keira Knightley. Hun er engelsk, født i 1985, hennes gjennombrudd kom i filmen: Pirates of the Caribbean.

Hun som spiller Joan

  Matthew Goode spiller Hugh Alexander som er en av de viktige i gruppen som kjemper med tiden for å knekke koden som tyskerne bruker. Goode er engelsk skuespiller født i 1978, og har blant annet spilt i filmen: Match Point.

Matthew Goode

 De som hjelper Alan med å knekke koden er en gruppe med skarpe hjerner, alt må være hemmelig, og deres arbeid hjalp de allierte med å vinne Andre verdenskrig. En av de som er med i filmen er Rory Kinnear, engelsk skuespiller født i 1978. Han spiller Nock, og har før spilt blant annet i: Skyfall. Denne filmen kan jeg anbefale, den er vel verd å se. Regissøren Pål Tyldum er en dyktig regissør som fortjente sin nominasjon til Oscar.

Rory Kinnear

  

  
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar