torsdag 11. juni 2015

Balkongkassen klar for sommeren, juni 2015

I går gikk jeg til Bryn Hagesenter og kjøpte blomster til balkongkassen. Hagesenteret ligger bare 10 min gange herfra. Nå var været så fint at det var på tide å få ordnet plantingen.

Blomstene i hus
 

Tre tulipaner stod igjen fra våren, de måtte jeg ta inn. Det gjorde jeg og satte dem i en vase. Blomstervasen er forresten en gave jeg fikk fra en skoleklasse en gang, da de var ferdige med ungdomsskolen.

Siste av årets tulipaner

At fargene ble blått og kvitt, Finlands farger, har en forhistorie. For om lag tre uker siden hadde jeg besøk, de kom med en blå plante som skulle stå ute. Da det endelig ble bedre vær, ble den plantet i balkongkassen. Der har den stått og ventet på selskap. Dermed ble blått en av fargene i år.

Planten som var på plass

Blåfargen jeg valgte var litt blåere, mens kvitt er kvitt. Jeg har stående på midten et par grønne prydtrær som jeg har klippet kraftig ned. Jeg trenger ikke trær på balkongen for jeg har utsikt blant annet til en skog.

Litt blåere

Kvitt er kvitt

Eneste som brøt med dette opplegget, var planten mellom de to små prydtrærne på midten. Der satte jeg en mørk lillarosa for å live mer opp.

Planten på midten

Da er plantene på plass, men er små enda, når de får vokse til vil de bli store og legge seg litt utover.

Ene veien

Andre veien
 
Da balkongkassen var klar, plantet jeg i samme slengen to stiklinger som har stått en stund. Nå var anledningen der, de er på plass så får vi se om de vil vokse opp.

Stiklingene på plass

Onsdagskvelden ble skikkelig fin, jeg tok et bilde da jeg var ut og så på de nye blomstene som jeg håper vil trives på plassene sine.

Flott kveld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar