søndag 7. juni 2015

Siste innlegg om Romaniaturen i mai 2015, del 8

Vi sjekket ut fra hotellet i Brasov og samlet oss i resepsjonen. Klokken 08.30 satt vi i bussen klare for avgang. Det var avreisedag, men på vei mot Bucuresti skulle vi på et besøk til før vi reiste fra landet.

Fra resepsjonen

Vi kjørte ut fra Brasov og kurset mot Sinaia der vi skulle se Peles- slottet. Etter om lag 50 km var vi framme i Sinaia som ligger i en dal omgitt av furuskog. Byen er også kalt: Karpatenes perle. På slutten kjørte vi i høyden oppover svingete veier. Nå var vi vel 700- til over 800 m over havet. Siste stykke gikk vi forbi fine hus.

I Brasov var fine rundkjøringer

 
Vi nærmer oss slottet i Sinaia

Så kom vi til slottet som lå der i all sin prakt. Slottet fikk kong Carol I (1866- 1914) bygd som sitt sommerslott. Slottet ble bygd i perioden 1873- 1914. Det var ferdig bare noen måneder før kongen døde.

Peles- slottet

Vi fikk omvisning i slottet av lokal guide. Først kom vi inn i en staselig hall. Kongen var en ivrig samler av gamle våpen, et helt rom var fylt av fra gamle rustninger til sverd som hang på veggene.

Staselig hall

Fra våpensamlingen

Dronningen hadde musikkrom og arrangerte iblant huskonserter. Kongen hadde et røykerom innredet i Østens stil, her likte han å ta en blås. Jeg synes ovnene i slottet var meget dekorative.

Fra musikkrommet

Røykerommet

Supre ovner

Her var nydelige saler, og eget kinorom. Her ble første filmen vist i Romania. Slottet var det første i sitt slag som fikk innlagt elektrisk strøm.

Flotte saler

Kinorommet

Etter å ha sett inne i slottet gikk vi ut i hagen som hadde fine statur, velfriserte hekker, og staselige trapper. Ikke rart at Peles- slottet er regnet som det 6. fineste slottet i verden.

Fint i hagen også
 

Utenfor slottet

Etter besøket på slottet, gikk jeg sammen med tre andre fra reiseselskapet på tur i byen. Først spiste vi lunsj, så spaserte vi ved en fin park, og jeg ble imponert over de fine hotellene, til og med et kasino var der.

Idyllisk park

Staselig hotell

Til slutt gikk vi langs markedet med mange boder der det var utvalg av mange ting, for eksempel klær, mat, og mye, mye annet. De to ungdommene som var med på turen kjøpte seg is.

Det smakte visst med is

 
 
Vi tok plass i bussen og kjørte videre mot Bucuresti, men tok et stopp ved en bensinstasjon. Rett bortenfor så jeg gammeldagse oljepumper som ble brukt til å hente olje opp fra grunnen. De var privateid. Så kjørte vi gjennom grøderikt landskap siste biten mot flyplassen i hovedstaden.

Private oljepumper
  
Idyller

På flyplassen sjekket vi inn med samme flyselskap vi kom Austrien Airlines. Vi lettet fra Bucuresti kl. 18. 50. En fin flytur til Wien. Der byttet vi til flyet som skulle ta oss med til Oslo. Vi lettet fra Wien 21.40 og jeg så landskapet forsvinne under oss. Det ble igjen en fin tur over skyene, ingen dramatikk eller turbulens. Det ble sent før jeg var på plass i leiligheten. Turen til Romania ble mer interessant enn jeg egentlig hadde trodd. I landet var mer velstand enn jeg visste, samt mye å se, pluss et vakkert landskap. Dette er en tur jeg kan anbefale.

Vi drar fra Wien
  
Flott tur under skyene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar