onsdag 17. juni 2015

Kaffeslaberas og iblant tekos, skrevet juni 2015, del 1

Satt og bladde i gamle bilder og kom over flere artige stunder både hjemme og borte. Kanskje noen av bildene er mest for familien og lokalkjente, men det går sikkert bra. Første bilde er fra sommeren 96 da tre amerikanske damer var på besøk. Vi drakk kaffe på terrassen bak huset vårt på Sunnmøre. Deres stamfar var fra Tjørvåg.

En dag i august 96

Neste bilde er fra en av siste dagene i påsken 97. Det drikkes kaffe i tv- kroken. Det ser ut som påskekrim er på programmet.

Noe spennende på tv

Fra barneselskap i 82, da ble det ikke servert kaffe eller te, men brus, det falt mer i smak i denne forsamlingen. På bildet fra venstre ser vi Morten, Erling, Håvard(bursdagsbarnet), Arild, de tre bakerste på andre siden husker jeg ikke navnene, men fremst tror jeg er Kennet og Andreas.

Bursdag


I 1989 ble den siste i søskenflokken konfirmert. Han ble feiret i familien, på bildet under er vi kommet til kaffen samt kakene som står klar.

Konfirmasjon
  
Fra ett av bordene med gjester


Da vi vi var på tur til USA i 1992, var vi rundt hos slektninger til middager, lunsjer og andre sammenkomster, men her vil jeg ta med da Andreas, vår vert i Seattle, tok oss med en søndag til sin  lokale kirke. Etter gudstjenesten var det kirkekaffe. Masse godt å smake på. Et par som hadde gullbryllup bød på kaker, et barn var blitt døpt og foreldrene bød på kaker. En stor opplevelse.

Ved vårt kaffebord
  
De som bød på kaker


Så ble det konfirmasjon i 1993.Endre som jeg er tante til skulle feires. Selskapet ble holdt i Kjeldsund i det stilige gamle huset som er der. Det manglet ikke på kaker til kaffen.

Konfirmanten
 
I 1994 feiret vi en 85- årsdag i Dea- garden. Det var enten Hjørdis eller Dea som hadde dag. Mange fra familiene var samlet. Bildet er fra bordet vi satt sammen med Marit.

Stor dag feires

I 1995 var vi på besøk i Oslo, og det klaffet med bursdagen til Andreas. Dermed ble han feiret hos Britt- Nina.

Bursdag
 
En 50- årsdag ble feiret i 2001. Det ble mye godt servert. Under er vi kommet til kaffen. Bursdagsbarnet forsyner seg, til høgre på bildet har vi et søskenbarn.

50- årsdag
 
    På neste bilde ser vi en gjeng glade lærere på førejulsfest  på Rekkedal Gjestehus. Etter middagen ble det servert kaffe med krumkaker og multekrem.

Lærerfest

Høsten 2003 ble det en ukes rundtur i Ungarn. Da besøkte vi fabrikken som lager det berømte Herend porselenet. Etter omvisningen ble vi servert te og kaker i et stilig rom. Teen ble selvsagt drukket i porselenskopper fra Herend.

Te i Ungarn

Bildet under er tatt i Sør- Afrika. Vi hadde så langt besøkt både Johannesburg og Pretoria, nå var vi på safari i Bogani- reservatet som ligger rett ved Krügerparken. Vi hadde vært på morgensafari, og før vi skulle på kveldsafari ble det servert te og kaker i hagen på hotellområdet.

Spennende safariliv
 
Sommeren 2003 ble det bryllup i Ulsteinvik. Der skulle nemlig Kristian som jeg er tante til, holde bryllupet sitt med Ingeborg fra Hareid. På bildet under ser vi brudeparet som skal ta første stykket av bryllupskaken.

Brudeparet

Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar