tirsdag 9. juni 2015

Norge- Sverige, treningslandskamp, juni 2015

I går var jeg på landskamp på Ullevål stadion. Det var treningskamp, men likevel en spennende forestilling. Vi var fem fra familien som dro på kamp.

Dina

Vi var ute i god tid, og etter hvert ble stadion nesten stappfullt. På tribunen bak ett av måla satt svenskene, der lyste det i gult og blått. På bildet under er vi nettopp kommet på plass.

Stadion fylles opp

Rett før start kom musikkorpset marsjerende inn, det skulle spille til nasjonalsangene. Sola stod rett imot, dermed var det vanskelig å ta foto, men vi får et inntrykk.

Musikkorpset

Det norske og det svenske flagget ble båret inn, og lagene stilte seg opp. Først ble den svenske nasjonalsangen spilt, da den norske kom stemte vi i. Vi var klar, jeg hadde sittet klar en god stund, men stod stram som en tinnsoldat da nasjonalsangene tonet ut på stadion.

Flaggene på plass

    Lagene oppstilt

 Jeg var klar,
kampen kunne starte

Kampen gikk sin gang fram og til bake, iblant angrep svenskene, iblant nordmennene. De gikk til pause med uavgjort.

Kampen pågår

Da de før kampen annonserte lagene fikk Zlatan en voldsom applaus. Av de norske var det uten tvil vårt nye, unge stjerneskudd Martin Ødegaard som fikk størst jubel. Etter hvert viste han sitt store talent. 

Dette bildet er fra en annen kamp
 
 
 Andre omgang startet og jeg var overrasket over hvor godt laget vårt spilte. Som lag er det rangert langt nede på listen i forhold til Sverige, derfor min forbauselse.

Kampen fortsetter
 
 
Som nevnt vakte Zlatan jubel da han ble presentert, han er jo regnet som en av verdens beste fotballspillere. Jeg prøvde å få et nærbilde, men det er ikke lett når de løper rundt på banen, men
fikk så vidt fanget ham inn.

Zlatan bak
 
 
 
Stjernen foran

 
    Kampen endte uavgjort, både Sverige og Norge hadde målsjanser, med skjøt over eller til side for mål. Jeg må tilstå at jeg på forhånd var nesten sikker på at Sverige ville vinne, for de er regnet som et bedre lag. Derfor ble jeg gledelig overrasket over det norske laget som spilte så godt som de gjorde.
 
En god fotballkamp

Jeg var spent på hva Aftenposten ville skrive om kampen i dag, men fikk en liten stuss, for de fokuserte på bommen til en av de norske spillerne. Det var en opplagt sjanse, men likevel må de ikke la det overskygge helheten i kampen. Mesteparten av laget spilte godt, det mener avisen også som har gitt karakter 5 og 6, bare to -tre fikk påpakning. Jeg er uenig i at de brukte den overskriften, de skulle satt hele innsatsen i fokus.

Overskriften
 
 
 
Overskriften burde være:
Samlet god innsats
 
 

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar