mandag 15. juni 2015

Den nye havnepromenaden i Oslo, juni 2015

Før jeg forteller om besøket i Oslo i går, må jeg ta med det som skjedde i Stockholm lørdag ettermiddag. Da så jeg overføringen av vielsen til det yngste barnet av det svenske kongeparet. Det er nemlig en av de stiligste vielser jeg noen gang har sett i slike kretser.

Brudeparet ved alteret

Prins Carl Philip giftet seg med den svensk piken Sofia, den svenske kongen har nå utnevnt henne til prinsesse. Sofia hadde en nydelig kjole, paret tok seg godt ut sammen. Kirken var elegant pyntet med samme farger av blomster som i brudebuketten. Etter vielsen dro paret på kjøretur i det strålende været. Vi får ønske dem lykke til, et flott utseende har i alle fall begge to blitt velsignet med.

De er blitt et par
    
På kjøretur i Stockholm

Så til det bloggen skal handle om. I går ble den nye havnepromenaden i Oslo åpnet. Den strekker seg fra Frognerkilen til det som før het Grønlia, men har nå fått et mer hipp navn, nemlig Kongshavn.

Fra programmet

Da vi kom til det nye kunstverket som er satt opp her, stod akkurat kunstneren som har laget det og ble fotografert. Han heter Nico Widerberg.

Kunstneren

Kunstverket viser en gruppe mennesker, det skal forestille samhold. Noen i gruppen ser ut mot sjøen, noen ser mot byen. Skulpturene er uten armer og minner meg litt om gamle greske statuer. De står ved den gaten som ble åpnet denne dagen. Det er hovedgaten i Bjørvika, den nye bydelen ved Operaen. Gaten heter Eufemias gate.

Kunstverket

I bakgrunnen ser vi utløpet til Akerselva i Bjørvika.


Vi spaserte til Sukkerbiten. Det er en kunstig øy som ble bygget da det var industri i Bjørvika. Her lå Nylands verksted og den nye bygningen var kvit og firkantet, den så ut som en sukkerbit. Det er historien bak navnet.

På Sukkerbiten

Sukkerbiten ligger på utstikkeren nedenfor Operaen. Her er det uteservering og "happenings" som for eksempel konserter.

Fortsatt på Sukkerbiten

Herfra er utsikt mot Sørenga med nye boligområder, oppe til venstre på bildet kan vi så vidt skimte Ekeberg-restauranten. Ute på fjorden er et sjørøverskip på tokt, det er et tilbud om fjordtur for barna.

Sørenga

Sjørøverskip

Vi spaserte mot Rådhuset for å se den nye statuen av kong Olav V. Han var folkets konge, dermed står han ikke oppe på sokkelen, men på grasrota hos folket. Jeg likte statuen.

Kong Olav V

Rett bortenfor så vi en kar i spesielle klær. Han sa at klærne var som de brukte i middelalderen. Mannen fortalte han hadde tatt del i åpningen av Dronning Eufemias gate i Bjørvika ved Middelalderparken.

Karen vi møtte

Vi spaserte opp mot Chat Noir, der ble et stopp for å se den glade Leif Juster, en av våre største revystjerner gjennom tidene.

Gledessprederen

Nå begynte det å regne, så vi skrået over gaten og gikk inn på Steamen, der satt vi en liten stund til det lettet og jeg gikk til busstoppet jeg liker å ta bussen fra, rett nedenfor Harald. Jeg beundret de fine blå blomstene mens jeg ventet på bussen. Igjen en interessant søndag ettermiddag i hovedstaden.

På Steamen

Nydelige blomster

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar