fredag 26. juni 2015

På jazzcruise i Oslofjorden, juni 2015

Onsdag kveld var fire av oss på jazzcruise i Oslofjorden. Vi møtte opp på kaia nedenfor Rådhuset og ventet på ombordstigning. Vi skulle sitte ved bord på dekk, men på himmelen var truende skyer. På kaia før vi fant rette båten.

Vi venter

Så gikk vi til båten vi skulle følge, den het Johanna. Det var en gammel skute fra 1892 som først var et skip med seil, den gikk i fraktfart med tørrfisk fra Lofoten. Nå cruiser den på Oslofjorden.

Klar å gå om bord
  
Klokken 19.00 skulle vi gå, det var ikke mange minuttene over før vi la fra kaia med utsikt opp til Rådhuset.

Rett før vi drar

Før vi la fra land hadde mannskapet fått på plass presenningene som var tak, så vi satt tørt ved bordene hvis det skulle bli regn. Vi hadde satt oss på en smart plass midt på dekk, det ble verre for de som satt nærmest skutesidene.

Taket på plass

Da vi la fra kai og seilte utover fjorden, stemte jazzmusikerne opp. Det var godt voksne karer, men de kunne svinge med jazzen. Det ble hivens musikk.

De som spilte
En stod på andre siden

Vi kom utover mot øyene og så på bebyggelsen nærmest fjorden, og vi passerte Dyna fyr.

Bebyggelse langs fjorden


Dyna fyr

Men nå åpnet himmelens sluser seg, det kom en kraftig regnbyge, det rant ned. Vi satt trygt og fint inne på midten av dekket, flere som satt ved båtsidene trakk innover. Nå stemte musikerne i med: Singing in the rain.

Det rant fra himmelen
 
 Singing in the rain

Nå ble det pause i musikken mens vi forsynte oss med reker og alt som hører til. Det smakte godt.

Smørbrød med reker

Godt med reker

Etter hvert lettet regnet, været bedret seg. Det var bra for det var mest utenlandske turister om bord, så de fikk sett Oslofjorden også i opplett vær. Vi passerte ytterst ved Nesodden, vi så mange små hytter på rekke og rad.

Mange hytter


Hele rekker med hytter

Været ble stadig bedre, både en og to regnbuer pyntet opp på himmelen. Nå steg stemningen om bord og musikken ljomet utover sjøen.

Været ble fint

Vi koset oss om bord

Båten snudde og vi gikk tilbake mot land. Nå var regnbuen på det flotteste. Vi passerte de kjente bygningene innover mot kai. Operaen, det kjente kunstverket i sjøen rett ved, Astrup Fernley- museet, og forbi Vippetangen.

Strålende regnbue

Kjente bygg
   
Kunstverk ved Operaen
Vippetangen

Så la vi til kai, jazzcruiset var over. Til tross for regnet i starten ble det en artig opplevelse, siste del av turen var været bra. De som spilte jazz var flinke, for det svinget. Jeg likte turen. Før vi gikk på land passerte vi også staselige Akershus festning.

Akershus festning


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar