fredag 14. juli 2023

Aviategninger

 Jeg synes ofte at avistegninger kan være svært dyktig laget, og står svært godt til teksten den skal illustrere. Den første handler om kunstig intelligens. I juni kom den første høringen om kunstig intelligens i Washington. Overskriften i avisen er: Teknologien trenger ikke bli et monster.

Tegningen


 Neste tegning handler om havvind. Regjeringen valgte mer strøm til Norge. Prisen er et foreløpig ukjent antall milliarder i subsidier. 

Overskriften er: FNATT av VINDEN, Jonas Gahr Støre sliter med Vind-Vind situasjonen.


Neste handler om valget i USA. Overskriften er: Må det bli Trump eller DeSantis. Videre: En noe mer normal republikansk presidentkandidat er fortsatt mulig. Staten Sør Carolina kan spille en nøkkelrolle.

Tegningen

 Overskriften til neste tegning var: Helsekrise? Roboten kan  komme til unnsetning. Videre stod: Ikke spør hva maskinene kan få til. Spør hva de kan brukes til.

Tegneren så det slik

Teksten til neste bildet var: Arbeidslinjen, det er meg. Teksten videre var: Er det trygdeytelsene eller Arbeiderpartiets meningsmålinger som er for lave?

Tegningen

Overskriften for tegningen var: Ikke en krone for Haakon. Videre stod: kroningen av kong Charles III viser hvor monarkiet kommer fra. I Norge er ritualet avskaffet. Men ikke helt.

Slik ble tegningen


Neste overskrift er: Ny E18 i Bærum var visst ikke så miljøvennlig likevel. Teksten videre fortalte at det ble 2,2 milliarder for 4,5 km motorvei.

Tegneren så det slik


Hardt slag for idretten var en overskrift. Videre: Golfsporten slukes av Saudi-Arabia. Fotballen kan stå for tur.

Sik ble tegningen

Overskriften til neste tegning: Næmmen, er det den karen? Videre stod: Politikere møter seg selv i døren. Det er ikke ofte de kjenner seg igjen. Lenger nede stod: AP vil sitte litt mer på gangen. Altså der Høyre av og til sitter nå.

Tegneren så det slik

 
Neste overskrift var: Verdiløs trusselvurdering. Teksten videre var: PSTs ferske trusselvurdering er så selvsagt at den mister hele sin verdi. Når alt og alle defineres som terrormål, mister rapporten sin advarende effekt.

Tegningen

Overskriften til neste tegning var: Sølvet skal hem. Videre stod: Det er to ting bergenserne aldri får gjort noe med: Været og Oslo. Lenger nede stod: Det som er bra for Bergen, er åpenbart bra også for hele Norge.

Slik så tegneren det

Overskriften til bildet: Ti år med solformørkelse. Videre: Nord- Korea er et land som knapt har noe annet å selge enn ginseng og atomtrusler. Mange var optimister da Kim Jong-Un tok over: Det var det ingen grunn til.

Bildet

Neste tegning hadde overskriften: En skøyteløper i politiuniform skaper uro i tysk politikk. Videre. Olaf Scholz sliter, men han håper på feilskjær fra høyresiden.

Slik så tegneren det

Overskrift: Det går forbausende bra med de unge. Teksten videre var: Pandemi-generasjonen klarer seg. De takler til og med internett.

Tegningen

Neste overskrift var: Generasjon rente-skam. Videre stod: Vi visste at man skulle ta høyde for økt renter. Men vi gjorde det ikke. 

Tegneren så det slik
            

Neste tegning hadde teksten: Biden flytter fjell. Men ingen legger merke til det. Vider sa teksten: Joe Biden kan aldri bli en Kennedy eller Obama. Han kan derimot bli noe mye bedre: en som faktisk kan få ting gjort.

Slik så tegneren det

Siste tegningen her har overskriften: Hva gjør Nato hvis krigen kjører seg dønn fast? De tar praten så nær fronten de kan komme.

Tegningen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar